Министерството на образованието на Оклахома нареди всеки учител в щата да

...
Министерството на образованието на Оклахома нареди всеки учител в щата да
Коментари Харесай

Щатът Оклахома върна Божието слово в класните стаи

Министерството на образованието на Оклахома подреди всеки преподавател в щата да има Библия в класната си стая и да преподава от нея , оповестява Ройтерс.

Райън Уолтърс, шеф на публичното образование в Оклахома, означи, че заповедта с влиза в действие неотложно . По думите му че особено внимание ще бъде отделено на десетте Божи заповеди.

Всяка класна стая в щата ще има Библия. Всеки преподавател ще преподава от Библията, с цел да подсигурява, че това историческо схващане е налице за всеки възпитаник в щата Оклахома, акцентира Уолтърс.

Той назова Библията, свещените трудове на юдаизма и християнството, един от основополагащите документи на западната цивилизация.

Клаузата за определяне на първата корекция на конституцията на Съединени американски щати се пояснява като забраняваща на страната да спонсорира или открива каквато и да е съответна вяра. Конституцията на Оклахома отива по-далеч, постановявайки, че всяко държавно учебно заведение и изразходването на публични средства би трябвало да бъдат несектантски и да не облагодетелстват никаква фракция, черква, деноминация или религиозна система.

Профсъюзът на учителите в Оклахома уточни, че наредбата за Библията на Уолтърс е противоконституционна и че държавният закон гласи, че учебните региони имат правото да вземат решение кои книги да се оферират в техните класни стаи.
 Продадоха най-старата еврейска Библия в света за рекордните 38,1 млн. $
Продадоха най-старата еврейска Библия в света за рекордните 38,1 млн. $

Кодексът на Сасун е на повече от 1000 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР